Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Ohjeet ja vuokraehdot

 

1. Myyntipaikan varaus, maksu ja tilittäminen

 • Kun myyntipaikka vapautuu, ilmoitamme sinulle siitä puhelinsoitolla tai tekstiviestillä, ellei varaushetkellä ole tarjota vapaata paikkaa. Vahvistettuasi varauksen laadimme myyntisopimuksen, jossa valitset haluamasi palvelupaketin. Myyntisopimuksen allekirjoittaessasi sitoudut noudattamaan Kirppis-Kellarin vuokraehtoja. Ilmoittauduthan kassalla saapuessasi!
 • Vuokra-aika on lyhimmillään viikon alkaen sopimukseen kirjatusta päivästä. Vuokra-ajan alkaessa sinun ei tarvitse vielä tietää, kuinka monta viikkoa haluat myyntipaikkaasi pitää. Mikäli tiedät jo aloittaessasi myyntijaksosi pituuden, kirjaa se myyntisopimukseen. Kiinniolopäiviä (juhlapyhiä) ei lasketa vuokra-aikaan. Maksun voi suorittaa etukäteen tai vähentää tilityksistä. Tilitykset hoidetaan kerran viikossa tai vähintään kerran kuukaudessa. Tilitämme myyntitulot käteisellä. Tarkista tilityksesi aina paikan päällä. Emme vastaa myöhemmin huomatuista virheistä. Ruuhka-aikaan emme suorita tilityksiä.
 • Pöytävuokra sisältää matto- ja valaisinosaston (roikkuvat valaisimet) sekä taulupaikkojen (suurille tauluille) vapaan käytön. Ikkunalaudoille ei ole lupa sijoittaa tuotteita turvallisuussyistä.

2. Tuotteiden hinnoittelu

 • Hintalappuina voi käyttää ainoastaan Kirppis-Kellarin viivakoodillisia lappuja. Lappuja on saatavilla sekä tarroina että paperiarkkeina. Ethän kopioi hintalappuja. Paperiarkista hintalaput tulee leikata itse. Varauksen yhteydessä saat veloituksetta viisi arkkia, jonka jälkeen ne ovat maksullisia. Hintalapuissa on merkittynä myyntipaikkanumero, asiakasnumero sekä juokseva tuotenumerointi. Myyntitapahtuman yhteydessä hintalappuja ei irroteta tuotteesta eikä palauteta myyjälle. Juoksevan tuotenumeron perusteella voit halutessasi tehdä kirjanpitoa myytävistä tuotteista.
 • Hintalappuun tulee kirjata lyhyt kuvaus tuotteesta, mahdollinen koko ja hinta. Hinta tulee olla selvästi luettavissa. Jos myöhemmin haluat muuttaa hintoja, tee uusi hintalappu epäselvyyksien välttämiseksi. Mikäli hinta on epäselvä tai alennettu lappuun esim. kuulakärkikynällä, emme myy tuotetta kassalla.
 • Kiinnitä hintalaput huolella nuppineuloilla, hakaneuloilla, maalarinteipillä tai ommellen näkyvälle paikalle. Älä kiinnitä tarralappua nahka- tai mokkatuotteisiin, LP-levyjen kansiin, kirjoihin tai muihin tuotteisiin, jonka pintaa tarralappu voi vahingoittaa. Suosittelemme käytettävän kyseisiin tuotteisiin paperihintalappua tai liimaa tarra paperilapulle ennen kiinnittämistä. Pyydä tarvittaessa apua henkilökunnalta.
 • Asiakasnumerosi on henkilökohtainen ja pysyy aina samana. Hintalaput voit siis jättää tavaroihin kiinni myyntijaksosi jälkeen ja jatkaa samalla asiakasnumerolla seuraavalla myyntikerralla. Mikäli myyntipaikkasi on vaihtunut, voit muuttaa uuden paikkanumeron hintalappuun.

3. Myytävät tuotteet

 • Tuo myyntiin vain puhtaita, ehjiä ja toimintakuntoisia tuotteita.Tuoteturvallisuuslain mukaan tuote ei saa aiheuttaa vaaraa kuluttajan terveydelle tai omaisuudelle. Jos tavara on rikki tai puutteellinen, tee siitä maininta hintalappuun. Elintarvikkeiden, piraattituotteiden ja laittoman tavaran myynti on kielletty. Henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä sopimattomaksi tai laittomaksi katsomansa tuotteet.
 • Mikäli haluat tuoda myyntiin lastenvaunuja tai polkupyöriä, sovi siitä aina etukäteen henkilökunnan kanssa. Myyntipaikan ulkopuolisista tuotteista perimme 20%:n provision. Provisiotuotteet hinnoitellaan erillisillä hintalapuilla, joten älä kiinnitä tuotteisiin viivakoodillisia lappujasi. Myyntiaika tuotteilla on kuukausi. Halutessasi voit jättää ilmoitustaululle tai kiinnittää omaan myyntipaikkaasi teipillä myynti-ilmoituksia isoimmista tuotteista.
 • Arvokkaat esineet voi tuoda myyntiin lasivitriiniin kassalle 20%:n myyntiprovisiota vastaan. Provisiota ei peritä, mikäli tuote ei mene kaupaksi. Paikan vuokraaja voi halutessaan itse vakuuttaa arvokkaan esineen. Yhtä tuotetta voi myydä vitriinissä korkeintaan kuukauden ajan. Myös näihin tuotteisiin käytetään erillisiä hintalappuja, joten älä varusta viivakoodillisella lapulla.
 • Valvomme tiloja parhaamme mukaan, mutta emme vastaa myytäväksi tuoduista tuotteista; emme korvaa kadonneita, varastettuja tai vaurioituneita tuotteita. Hälytinnappeja voit vuokrata kassalta 0,20€/kpl. Kiinnitä hälytinnappi näkyvälle paikalle hintalapun läpi siten, että se on helposti irrotettavissa kassalla. CD- ja DVD-levyjen sekä konsolipelien sisältö voidaan tuoda ilman eri maksua kassalle säilytykseen.
 • Mikäli haluat laittaa myyntipaikkasi tuotteet alennukseen, täytä kassalla alennuslomake. Alennus -20%, -30%, -50% tai -70% ohjelmoidaan asiakastietoihisi ja saat alennuskyltit, jotka kiinnitetään myyntipaikkaasi. Alennuskylttien kiinnittämisestä ja poistamisesta huolehtii myyjä itse.

4. Myyntipaikasta huolehtiminen

 • Myyntipaikkoihin ei saa tehdä omia muutoksia. Kaikenlaisten naulojen, ruuvien, nastojen yms. käyttö on kielletty. Vaateripustimia löytyy sovitustilojen yhteydestä. Kassalta voit lainata erikokoisia koreja myyntipaikan järjestyksen ylläpitämiseksi.
 • Suosittelemme paikan täyttämistä vähitellen, vaikkapa päivittäin. Siististi ja väljästi täytetty myyntipaikka myy parhaiten. Myytäviä tuotteita ei saa sijoittaa lattialle. Henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä lattialle sijoitetut tuotteet. Viethän pois ylimääräiset kassit/pussit/laatikot, sillä kirppis ei ole niiden säilytyspaikka. Myös sesonkituotteiden säilytys sesonkien yli ei ole sallittu, joten sukset, luistimet ym. pois kesän ajaksi ja päinvastoin.
 • Myyntipaikkaa kannattaa käydä säännöllisesti järjestelemässä ja samalla tarkistaa, onko omia tuotteita hintalaputtomien joukossa tai muiden myyntipaikoilla. Hintalaputtomia tuotteita säilytämme n. 2 viikon ajan "kenen" pöydässä/rekissä (sovitustilojen yhteydessä), jonka jälkeen ne siirtyvät hyväntekeväisyyteen.
 • Jos myyntipaikassasi on vieraita tuotteita, pyri viemään ne numeron perusteella oikeaan myyntipaikkaan tai palauta kassalle. Älä anna vahingon kiertää.

5. Myyntiajan päättyminen

 • Kun olet päättänyt luopua myyntipaikastasi, tulee siitä ilmoittaa viimeistään 2 vuorokautta ennen paikan tyhjentämistä. Jos lopetusilmoitusta ei ole annettu, perimme 2:n lisäpäivän hinnan lopputilityksen yhteydessä. Viimeisenä myyntipäivänä paikkasi tulee olla tyhjä ja siistitty sulkemisaikaan mennessä. Muista ilmoittaa kassalla myyntipaikan tyhjentämisestä!
 • Mikäli paikkaa ei ole tyhjennetty sovitusti, veloitamme myyntipaikan tyhjennyksestä 10 euroa. Hakematta jääneitä tuotteita säilytämme viikon ajan. Tämän jälkeen tavarat siirtyvät Kirppis-Kellarin omistukseen.
 • Halutessasi voit jättää kirpputorille tuotteita, joita et halua enää viedä mukanasi pois. Ilmoita asiasta henkilökunnalle. Tuotteet hinnoitellaan uudelleen ja tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.
 • 6 viikkoa hoitamatta ollut myyntipaikka (tilittämättä, vuokrat hoitamatta) siirtyy ilman eri huomautusta Kirppis-Kellarin omistukseen.